De culinaire ziel van Nederland

Paperback
ISBN
9789044133516
Levertijd 1-2 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
€ 50,40 € 46,24
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
  • Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
  • Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
  • Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
Steeds meer 'Hollandse' chef-koks verzamelen sterren, vorken en mutsen in prestigieuze restaurantgidsen. Een 'inhaalbeweging' beweren sommigen en misschien hebben ze voor een stukje gelijk. Maar misschien ook weer niet.

Verbazingwekkend is de opmars allerminst. Er bestaat van oudsher een rijke regionale keuken die erg verscheiden is. Nederland heeft een stevige agrarische traditie, naast een bewogen zeevaarthistorie, gekoppeld aan een uitgesproken commerciële spirit. Dit werkt in alle opzichten verrijkend.

Hoog tijd dus om diverse bekende en vooral minder bekende facetten van de Nederlandse keuken onder de schijnwerpers te plaatsen. Vele 'oude' recepten geven de toon aan, worden verfijnd of herontdekt. Hoge toppen worden immers pas bereikt vanuit een brede basis. Het boek is een boeiende tocht van toen tot nu, langs het hoe en waarom van de Nederlandse culinaire ziel.

Over de auteur
Eddie Niesten (° Maastricht) werkte bij een landbouwonderzoeksinstituut in Leuven, waar hij vooral de ontwikkeling van voeding door de eeuwen heen bestudeerde. Hij geeft tal van lezingen, workshops, opleidingen rond diverse thema's in de sfeer van landbouw en voeding. Zopas startte hij met 'Goesting?! - Centrum voor Eet en Drinkcultuur' aan de grens met Nederland.
Meer informatie
Meer informatie
ISBN 9789044133516
Auteur Eddie Niesten
Uitgever Garant - Uitgevers n.v.
Verschijningsdatum september 2016
Afmetingen 241 x 160 x 26 mm
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De culinaire ziel van Nederland
Uw waardering