Handboek voeding bij kanker
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
- Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
- Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
- Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
Dit handboek geeft een overzicht van de huidige kennis over de relatie tussen voeding en het ontstaan van kanker, over de voedingsproblematiek tijdens en na de behandeling en over de mogelijkheden om via gerichte voedingsinterventie goede zorg te verlenen. Omdat steeds meer mensen van kanker genezen of langer overleven, wordt beschreven hoe na afronding van de behandeling voeding en leefstijl kunnen bijdragen aan kwaliteit van leven en gezondheidswinst op de langere termijn.
Handboek voeding bij kanker wordt inmiddels door veel zorgverleners gebruikt als naslagwerk. Ook de zorgopleidingen hebben het handboek als leerboek omarmd. Deze derde, geheel herziene druk volgt de nieuwste ontwikkelingen in de (oncologische) di¿tetiek. Het gaat uit van de meest recente wetenschappelijke feiten en ervaringen. Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over de interactie tussen voeding en medicatie. Ook is het boek uitgebreid met een tumorspecifiek hoofdstuk over lever-, galblaas- en galwegkanker. Tot slot is er meer aandacht voor immunotherapie: dit wordt steeds vaker toegepast en kan gevolgen hebben voor de voedingszorg.
In deze geactualiseerde uitgave zijn veel hoofdstukken geschreven in samenwerking met auteurs uit andere disciplines dan de oncologische di¿tetiek zoals de radiotherapie, interne oncologie, fysiotherapie, sportgeneeskunde, revalidatiegeneeskunde, palliatieve zorg en psychologie. Hieruit blijkt dat de multidisciplinaire zorg die voor kankerpati¿nten zo belangrijk is de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid en verbeterd.
Handboek voeding bij kanker is in de eerste plaats geschreven voor (oncologisch) di¿tisten die pati¿nten met kanker behandelen. Maar omdat goede voedingszorg een multidisciplinair karakter heeft en de zorg voor de voedingstoestand van kankerpati¿nten ook onderdeel is van het professioneel handelen van artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere paramedici, is dit handboek ook zeker voor hen bedoeld.
Handboek voeding bij kanker wordt inmiddels door veel zorgverleners gebruikt als naslagwerk. Ook de zorgopleidingen hebben het handboek als leerboek omarmd. Deze derde, geheel herziene druk volgt de nieuwste ontwikkelingen in de (oncologische) di¿tetiek. Het gaat uit van de meest recente wetenschappelijke feiten en ervaringen. Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over de interactie tussen voeding en medicatie. Ook is het boek uitgebreid met een tumorspecifiek hoofdstuk over lever-, galblaas- en galwegkanker. Tot slot is er meer aandacht voor immunotherapie: dit wordt steeds vaker toegepast en kan gevolgen hebben voor de voedingszorg.
In deze geactualiseerde uitgave zijn veel hoofdstukken geschreven in samenwerking met auteurs uit andere disciplines dan de oncologische di¿tetiek zoals de radiotherapie, interne oncologie, fysiotherapie, sportgeneeskunde, revalidatiegeneeskunde, palliatieve zorg en psychologie. Hieruit blijkt dat de multidisciplinaire zorg die voor kankerpati¿nten zo belangrijk is de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid en verbeterd.
Handboek voeding bij kanker is in de eerste plaats geschreven voor (oncologisch) di¿tisten die pati¿nten met kanker behandelen. Maar omdat goede voedingszorg een multidisciplinair karakter heeft en de zorg voor de voedingstoestand van kankerpati¿nten ook onderdeel is van het professioneel handelen van artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere paramedici, is dit handboek ook zeker voor hen bedoeld.
Meer informatie
ISBN | 9789058983480 |
---|---|
Auteur | , |
Uitgever | Uitgeverij De Tijdstroom |
Verschijningsdatum | juni 2022 |
Afmetingen | 263 x 190 x 40 mm |
Bindwijze | Paperback |
Taal | Nederlands |
Reviews
Schrijf uw eigen review