Hokkaido
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
- Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
- Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
- Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
HOKKAIDO: het meest culinaire eiland van Japan
Reis mee met Tim Anderson naar het noordelijkst
gelegen eiland van Japan: Hokkaido. De combinatie
van de inheemse Ainu-gastronomie, de landbouwcultuur
(naar Europees model) en de traditionele
keuken van Japan hebben ertoe geleid dat Hokkaido
een aparte eetcultuur heeft ten opzichte van de rest
van het land. Het staat bekend, en is geliefd, om zijn
levendige culinaire scene.y
Van pure eenvoud zoals zoete ma¿s met misoboter
of sprotjes in tempura, tot wat meer bewerkelijke
gerechten: yakisoba met coquilles & ui of pijlinktvis
gevuld met mochi-rijst. Maak kennis met de Ainukeuken
en bereid ohaw en rataskep (soep en gepureerde
groenten met zee- & peulvruchten). Of maak
kroketten, maar dan wel in Hokkaido-stijl: korokke
op basis van aardappel met bijvoorbeeld krab of ma¿s.
Proef heerlijke jelly van meloen of de Snowmelt cheesecake
van bakkerij Shinya in Furano.
Hokkaido biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten,
desserts en snacks, maar geeft ook per regio
of stad de lokale, culinaire hoogtepunten. Proef de
curry ramen van restaurant Aji no Dai?uit in de stad
Muroran of ch?men (noedels in een dikke saus) uit
Wakkanai. Uiteraard mogen basisrecepten zoals het
maken van bouillons en noedels niet ontbreken.
Reis mee met Tim Anderson naar het noordelijkst
gelegen eiland van Japan: Hokkaido. De combinatie
van de inheemse Ainu-gastronomie, de landbouwcultuur
(naar Europees model) en de traditionele
keuken van Japan hebben ertoe geleid dat Hokkaido
een aparte eetcultuur heeft ten opzichte van de rest
van het land. Het staat bekend, en is geliefd, om zijn
levendige culinaire scene.y
Van pure eenvoud zoals zoete ma¿s met misoboter
of sprotjes in tempura, tot wat meer bewerkelijke
gerechten: yakisoba met coquilles & ui of pijlinktvis
gevuld met mochi-rijst. Maak kennis met de Ainukeuken
en bereid ohaw en rataskep (soep en gepureerde
groenten met zee- & peulvruchten). Of maak
kroketten, maar dan wel in Hokkaido-stijl: korokke
op basis van aardappel met bijvoorbeeld krab of ma¿s.
Proef heerlijke jelly van meloen of de Snowmelt cheesecake
van bakkerij Shinya in Furano.
Hokkaido biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten,
desserts en snacks, maar geeft ook per regio
of stad de lokale, culinaire hoogtepunten. Proef de
curry ramen van restaurant Aji no Dai?uit in de stad
Muroran of ch?men (noedels in een dikke saus) uit
Wakkanai. Uiteraard mogen basisrecepten zoals het
maken van bouillons en noedels niet ontbreken.
Meer informatie
ISBN | 9789461433350 |
---|---|
Auteur | Tim Anderson |
Uitgever | Good Cook B.V. |
Verschijningsdatum | april 2025 |
Afmetingen | 255 x 199 x 30 mm |
Bindwijze | Hardback |
Taal | Onbekend |
Filiaal voorraad | Almere, Alkmaar, Heemskerk, Heerhugowaard, Hoorn (Grote Noord), Krommenie, Hoofddorp |
Reviews
Schrijf uw eigen review