Nistisima
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
- Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
- Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
- Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
Traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken
Vegan is de trend ontstegen en een blijvend
fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder
bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al
eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen
per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten
werden genuttigd. Ontdek al deze heerlijkheden met
Nistisima, een boek mediterrane vegan gerechten
vanuit eeuwenoude tradities.
Proef de plantaardige heerlijkheden uit landen als
Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië: gegrilde
roodlof met granaatappel, orzo en walnoten of een
venkelsla met peer en amandelen. Stoofschotels met
peulvruchten en granen als maghmour (kikkererwten
met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of
spanakoriz, rokerige citroenrijst met spinazie en
tomaat. Of maak lagana, het traditionele sesambrood
op Schone Maandag, de eerste dag van de veertig
dagen vasten voor Pasen, in Griekenland.
Van salades, dips en pickles, rijke groentegerechten
en gerechten op basis van peulvruchten, pasta en rijst
tot en met zoete heerlijkheden, traditionele broden
en geconserveerde eetwaar als dadel-kardemomboter,
ingelegde walnoten, drankjes en meer. Met de
authentieke en traditionele vegan recepten uit de
oost-mediterrane keuken breid je je vegan repertoire
aanzienlijk uit.
Vegan is de trend ontstegen en een blijvend
fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder
bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al
eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen
per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten
werden genuttigd. Ontdek al deze heerlijkheden met
Nistisima, een boek mediterrane vegan gerechten
vanuit eeuwenoude tradities.
Proef de plantaardige heerlijkheden uit landen als
Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië: gegrilde
roodlof met granaatappel, orzo en walnoten of een
venkelsla met peer en amandelen. Stoofschotels met
peulvruchten en granen als maghmour (kikkererwten
met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of
spanakoriz, rokerige citroenrijst met spinazie en
tomaat. Of maak lagana, het traditionele sesambrood
op Schone Maandag, de eerste dag van de veertig
dagen vasten voor Pasen, in Griekenland.
Van salades, dips en pickles, rijke groentegerechten
en gerechten op basis van peulvruchten, pasta en rijst
tot en met zoete heerlijkheden, traditionele broden
en geconserveerde eetwaar als dadel-kardemomboter,
ingelegde walnoten, drankjes en meer. Met de
authentieke en traditionele vegan recepten uit de
oost-mediterrane keuken breid je je vegan repertoire
aanzienlijk uit.
Meer informatie
ISBN | 9789461432711 |
---|---|
Auteur | Georgina Hayden |
Uitgever | Good Cook B.V. |
Verschijningsdatum | april 2022 |
Afmetingen | 253 x 197 x 30 mm |
Bindwijze | Hardback |
Taal | Nederlands |
Filiaal voorraad | Heemskerk, Heerhugowaard, Purmerend |
Reviews
Schrijf uw eigen review