Speeksel en speekselklieren
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
- Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
- Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
- Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
Speeksel is van essentieel belang voor onze mondgezondheid. Zonder speeksel vallen tanden en kiezen ten prooi aan afbraak door cariës, erosie en attritie. Bovendien gaat monddroogte het dagelijks leven domineren, omdat zaken als eten en praten plotseling niet meer vanzelfsprekend zijn.
Deze geheel herziene uitgave van Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid biedt een integraal overzicht van speeksel, vanaf de vorming in de speekselklieren, de functies in de mond, tot aan de rol die het heeft in ziekteprocessen. In dit boek, dat uniek is in zijn soort, worden fundamenteel biochemische processen in speeksel behandeld in relatie tot de klinische praktijk. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. de rol van speeksel in de bescherming tegen cariës, speeksel en wondgenezing, monddroogte, en diagnostische toepassingen van speeksel. Ten opzichte van de vorige editie is de inhoud geactualiseerd, er zijn nieuwe illustraties toegevoegd, en het bevat verwijzingen naar digitale informatiebronnen. In een aantal hoofdstukken zijn intermezzo's geplaatst met achtergrondinformatie over het behandelde onderwerp.
Deze uitgave is primair bedoeld als leerboek voor studenten in de tandheelkunde, mondzorgkunde en voor preventieassistenten. Het voorziet in een degelijk kennisfundament, waarop kan worden verder gebouwd. Daarnaast is het waardevol voor tandartsen, mondzorgkundigen, huisartsen en verpleegkundigen die steeds vaker te maken krijgen met oudere patiënten met monddroogteklachten.
Prof. dr. E.C.I. Veerman is als hoogleraar verbonden aan de Sectie Orale Biochemie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.
Prof. dr. A. Vissink is hoogleraar orale geneeskunde en als MKA-chirurg werkzaam op de afdeling Kaakchirurgie van het UMC Groningen.
Deze geheel herziene uitgave van Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid biedt een integraal overzicht van speeksel, vanaf de vorming in de speekselklieren, de functies in de mond, tot aan de rol die het heeft in ziekteprocessen. In dit boek, dat uniek is in zijn soort, worden fundamenteel biochemische processen in speeksel behandeld in relatie tot de klinische praktijk. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. de rol van speeksel in de bescherming tegen cariës, speeksel en wondgenezing, monddroogte, en diagnostische toepassingen van speeksel. Ten opzichte van de vorige editie is de inhoud geactualiseerd, er zijn nieuwe illustraties toegevoegd, en het bevat verwijzingen naar digitale informatiebronnen. In een aantal hoofdstukken zijn intermezzo's geplaatst met achtergrondinformatie over het behandelde onderwerp.
Deze uitgave is primair bedoeld als leerboek voor studenten in de tandheelkunde, mondzorgkunde en voor preventieassistenten. Het voorziet in een degelijk kennisfundament, waarop kan worden verder gebouwd. Daarnaast is het waardevol voor tandartsen, mondzorgkundigen, huisartsen en verpleegkundigen die steeds vaker te maken krijgen met oudere patiënten met monddroogteklachten.
Prof. dr. E.C.I. Veerman is als hoogleraar verbonden aan de Sectie Orale Biochemie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.
Prof. dr. A. Vissink is hoogleraar orale geneeskunde en als MKA-chirurg werkzaam op de afdeling Kaakchirurgie van het UMC Groningen.
Meer informatie
ISBN | 9789036803861 |
---|---|
Auteur | , |
Uitgever | Bohn Stafleu van Loghum |
Verschijningsdatum | december 2014 |
Afmetingen | 279 x 210 x 17 mm |
Bindwijze | Paperback |
Taal | Nederlands |
Reviews
Schrijf uw eigen review