Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

Hardback
ISBN
9789038807386
Levertijd 1-2 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
€ 16,50 € 15,14
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
  • Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
  • Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
  • Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
We bakken wat af met zijn allen. Van simpele cake tot sjieke Sachertaart en van Macaron tot Red velvet cake. Maar hoe zijn die taarten, koeken en gebakjes eigenlijk ooit allemaal ontstaan? Wanneer werd de eerste Stroopwafel gebakken en wie bedacht ooit de Madeleines? Hoe komen de Kletskop, Koggetje en Kozak aan hun naam? Wat had Roald Dahl met Arnhemse meisjes? Is de Tarte tatin werkelijk ontstaan door een foutje van de bakker dat goed uitpakte? En waarom is de Friese oranjekoek eigenlijk roze?



Voor de antwoorden op deze (en andere) vragen dook René Dings in eeuwenoude receptenboeken en kranten. Hij verdiepte zich in de herkomst van allerlei soorten gebak, verzamelde feiten en fabels, en noteerde de smeuïgste verhalen. Met Van Appelbol tot Zeeuwse bolus wordt bakken nog veel leuker. En gebak eten trouwens ook.
Meer informatie
Meer informatie
ISBN 9789038807386
Auteur René Dings
Uitgever Nijgh & Van Ditmar
Verschijningsdatum november 2019
Afmetingen 179 x 121 x 20 mm
Bindwijze Hardback
Taal Nederlands
Filiaal voorraad Almere, Bolsward, Heerhugowaard, Hoorn (Grote Noord)
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Van Appelbol tot Zeeuwse bolus
Uw waardering