Vera‘s moestuin
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
- Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
- Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
- Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
Vera's moestuin. Permacultuur van maand tot maand. De langverwachte opvolger van Tuin smakelijk!
In Vera's moestuin neemt Vera Greutink je van maand tot maand mee in haar eigen permacultuurmoestuin om te laten zien hoe je het hele jaar door, zelfs in de winter, gevarieerd kunt oogsten uit eigen tuin. Gul beschrijft ze haar ervaringen met bekende en minder bekende rassen en variëteiten, en welke variëteiten het succesvol doen. Ook besteedt ze aandacht aan het combineren van groentes, kruiden en bloemen in polyculturen om zo efficiënt mogelijk met je grond om te gaan.
Ze deelt haar expertise om de oogst te vervroegen en te verlengen. Heldere uitleg over het aanleggen van een aspergebed (lucratief!), het stekken van zoete aardappels, bloemen telen, fruitbomen kiezen, zaden oogsten en de verschillende manieren om je moestuinoogst te bewaren of te verwerken tot eenvoudige smaakvolle gerechten ....
Kortom, dit boek barst van de praktijkkennis die je nergens anders zult tegenkomen.
Over Vera Greutink:
Vera is een ervaren en aandachtige moestuinier. Haar pragmatische tips en fijne kneepjes zijn slimme hulpjes voor de hobbytuinier. Dankzij het inzetten van permacultuurmethodes weet ze het tuinonderhoud tot een minimum te beperken en creëert ze tegelijkertijd een moestuin die weerbaar is tegen klimaatverandering.
Vera Greutink woont in Twente waar zij haar moestuin, omgeven door een voedselbos, op permacultuurprincipes heeft geënt. Ze is tuinontwerper, geeft cursussen, schrijft voor diverse tuintijdschriften en was hoofdredacteur van De Tuin op Tafel. Van Tuin smakelijk! zijn inmiddels 12.000 exemplaren verkocht. Haar tuin bekijken? Dat kan op tuinsmakelijk.nl.
In Vera's moestuin neemt Vera Greutink je van maand tot maand mee in haar eigen permacultuurmoestuin om te laten zien hoe je het hele jaar door, zelfs in de winter, gevarieerd kunt oogsten uit eigen tuin. Gul beschrijft ze haar ervaringen met bekende en minder bekende rassen en variëteiten, en welke variëteiten het succesvol doen. Ook besteedt ze aandacht aan het combineren van groentes, kruiden en bloemen in polyculturen om zo efficiënt mogelijk met je grond om te gaan.
Ze deelt haar expertise om de oogst te vervroegen en te verlengen. Heldere uitleg over het aanleggen van een aspergebed (lucratief!), het stekken van zoete aardappels, bloemen telen, fruitbomen kiezen, zaden oogsten en de verschillende manieren om je moestuinoogst te bewaren of te verwerken tot eenvoudige smaakvolle gerechten ....
Kortom, dit boek barst van de praktijkkennis die je nergens anders zult tegenkomen.
Over Vera Greutink:
Vera is een ervaren en aandachtige moestuinier. Haar pragmatische tips en fijne kneepjes zijn slimme hulpjes voor de hobbytuinier. Dankzij het inzetten van permacultuurmethodes weet ze het tuinonderhoud tot een minimum te beperken en creëert ze tegelijkertijd een moestuin die weerbaar is tegen klimaatverandering.
Vera Greutink woont in Twente waar zij haar moestuin, omgeven door een voedselbos, op permacultuurprincipes heeft geënt. Ze is tuinontwerper, geeft cursussen, schrijft voor diverse tuintijdschriften en was hoofdredacteur van De Tuin op Tafel. Van Tuin smakelijk! zijn inmiddels 12.000 exemplaren verkocht. Haar tuin bekijken? Dat kan op tuinsmakelijk.nl.
Meer informatie
ISBN | 9789062245611 |
---|---|
Auteur | Vera Greutink |
Uitgever | Vonk Uitgevers |
Verschijningsdatum | maart 2024 |
Afmetingen | 228 x 178 x 33 mm |
Bindwijze | Hardback |
Taal | Nederlands |
Filiaal voorraad | Hoorn (Grote Noord) |
Reviews
Schrijf uw eigen review