Het kookboek van Nederland

Hardback
ISBN
9789401492508
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
€ 39,99 € 36,69
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
  • Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
  • Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
  • Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving

In Het kookboek van Nederland presenteren culinair journalist Jonah Freud en boekhistoricus Garrelt Verhoeven hun persoonlijke canon van het Nederlandse kookboek. Ze kiezen de honderd meest invloedrijke kookboeken uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste gedrukte culinaire handboeken tot de moderne bestsellers van Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi.

Ze vertellen ons het verhaal achter deze kookboeken, met hun historische recepten, laten zich hoe culinaire tradities zich ontwikkelden en welke impact buitenlandse trends hadden op onze eigen keuken.

Naast honderd smakelijke verhalen leren we ook honderd historische gerechten kennen. De auteurs selecteren uit elk van deze kookboeken namelijk evenzoveel signatuurgerechten die Jonah Freud in haar eigen keuken weer tot leven brengt.

Gelardeerde zwezeriken van een 18de-eeuwse keukenmeid, een kommetje magere erwtensoep uit de Tweede Wereldoorlog of een bord traag gegaarde rendang, dat in 2018 verkozen werd tot het beste gerecht ter wereld. Ga zelf met dit boek aan de slag en ontdek de smaken van het verleden, de smaken van Nederland.

Meer informatie
Meer informatie
ISBN 9789401492508
Auteur Jonah Freud
Uitgever Lannoo
Verschijningsdatum oktober 2024
Afmetingen 292 x 232 x 33 mm
Bindwijze Hardback
Taal Nederlands
Filiaal voorraad Almere, Alkmaar, Bolsward, Enkhuizen, Heemskerk, Heerhugowaard, Hoorn (Grote Noord), Hoorn (Huesmolen), Krommenie, Medemblik, Purmerend
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Het kookboek van Nederland
Uw waardering