Inleiding tot de levensmiddelenchemie
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
- Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
- Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
- Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
Wat is limonine en hoe ziet de structuur van limonine eruit?
Wat zijn melaninen? Welke ziekte kan worden genezen door toediening van nicotinezuur? In welke hoeveelheid is mangaan giftig voor de mens?
Op al deze vragen geeft Inleiding tot de levensmiddelenchemie antwoord.
Het boek is bedoeld voor eenieder die geïnteresseerd is in de samenstelling en het 'gedrag' van levensmiddelen en die enige chemische kennis bezit op dit terrein. Inleiding tot de levensmiddelenchemie kan tevens als handboek worden gebruikt, bijvoorbeeld als informatiebron voor bestanddelen van levensmiddelen en de functies die ze vervullen.
Kortom, dit boek is een aanwinst voor iedereen die al dan niet beroepsmatig te maken heeft met voeding en/of voedingsmiddelen: voedingsdeskundigen, diëtisten, stafmedewerkers in de voedingsmiddelenindustrie en in laboratoria, overheidspersoneel, studenten levensmiddelenchemie, leraren chemie of biologie in het vwo en hbo, enzovoort.
Dr. A. Ruiter studeerde scheikunde en was vanaf 1960 werkzaam bij de toenmalige voedingsorganiatie TNO. Hij promoveerde in 1969. Ruiter was als hoogleraar levensmiddelenchemie verbonden aan de Universiteit van Utrecht van 1980 tot 1996. Voor Nederland was hij ruim tien jaar afgevaardigde voor de Division of Food Chemistry van de Federation of European Chemical Societies.
Tegenwoordig is Ruiter adviseur op het gebied van de levensmiddelenchemie en schrijft hij hierover. Er zijn inmiddels al vele publicaties van zijn hand verschenen.
Wat zijn melaninen? Welke ziekte kan worden genezen door toediening van nicotinezuur? In welke hoeveelheid is mangaan giftig voor de mens?
Op al deze vragen geeft Inleiding tot de levensmiddelenchemie antwoord.
Het boek is bedoeld voor eenieder die geïnteresseerd is in de samenstelling en het 'gedrag' van levensmiddelen en die enige chemische kennis bezit op dit terrein. Inleiding tot de levensmiddelenchemie kan tevens als handboek worden gebruikt, bijvoorbeeld als informatiebron voor bestanddelen van levensmiddelen en de functies die ze vervullen.
Kortom, dit boek is een aanwinst voor iedereen die al dan niet beroepsmatig te maken heeft met voeding en/of voedingsmiddelen: voedingsdeskundigen, diëtisten, stafmedewerkers in de voedingsmiddelenindustrie en in laboratoria, overheidspersoneel, studenten levensmiddelenchemie, leraren chemie of biologie in het vwo en hbo, enzovoort.
Dr. A. Ruiter studeerde scheikunde en was vanaf 1960 werkzaam bij de toenmalige voedingsorganiatie TNO. Hij promoveerde in 1969. Ruiter was als hoogleraar levensmiddelenchemie verbonden aan de Universiteit van Utrecht van 1980 tot 1996. Voor Nederland was hij ruim tien jaar afgevaardigde voor de Division of Food Chemistry van de Federation of European Chemical Societies.
Tegenwoordig is Ruiter adviseur op het gebied van de levensmiddelenchemie en schrijft hij hierover. Er zijn inmiddels al vele publicaties van zijn hand verschenen.
Meer informatie
ISBN | 9789036812351 |
---|---|
Auteur | A. Ruiter |
Uitgever | Springer Media B.V. |
Verschijningsdatum | februari 2016 |
Afmetingen | 265 x 190 x 16 mm |
Bindwijze | Paperback |
Taal | Nederlands |
Reviews
Schrijf uw eigen review