Levensmiddelenleer
- Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
- Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
- Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Dit boek biedt de noodzakelijke informatie om onze levensmiddelen en voedingsproducten te beoordelen. De eerste hoofdstukken benadrukken, meer dan in de eerdere uitgaven, de kwaliteit en veiligheid van voedsel zowel bij productie als distributie en de gevolgen van de mondialisering voor de voedselvoorziening met de aspecten duurzaamheid en dierenwelzijn.
Kennis van voedselproductie is onvolledig zonder aandacht voor de mogelijke aanwezigheid van toxische stoffen in voedsel, de achteruitgang in kwaliteit die na oogsten optreedt en de methoden om voedsel veilig te bewaren.
Voedsel- en productveiligheid, duurzame voedselproductie en gebruik van additieven kunnen niet zonder Europese en nationale wet- en regelgeving.
De nadruk ligt op de productgroepen en de producten. Bijd e beschrijving wordt ingegaan op nieuwe technologische ontwikkelingen, gesignaleerde trends in gebruik en samenstelling en op de meest gangbare soorten die consumenten kopen en die in gezinshuishoudingen worden gebruikt.
Levensmiddelenleer is een uniek handboek voor iedereen die uit het oogpunt van studie, interesse of beroep of als consument meer wil weten over productie en distributie van voedsel, voedselveiligheid, samenstelling en gebruiksmogelijkheden of die zich bezighoudt met advisering over gezonde voeding.
ISBN | 9789055746095 |
---|---|
Auteur | C.M.E. Catsberg |
Uitgever | ThiemeMeulenhoff bv |
Verschijningsdatum | september 2008 |
Afmetingen | 270 x 210 x 16 mm |
Bindwijze | Paperback |
Taal | Nederlands |